15 најопасни аеродроми во светот


Ако имате страв од летање, следнава статистика може да ви го смири умот.

Вистинските шанси да умрете на комерцијален лет (од причини поврзани со летот, како несреќи или уривања) се само околу 1 во 29,4 милиони.

Сепак, не сите аеродроми се создадени исти. Опасни пристапи. Тесни и кратки ленти за слетување. Променливо и непредвидливо време.

Некои аеродроми се познати како поопасни од другите. Значи, ако имате страв од летање, можеби ќе сакате да ги избегнете аеродромите на оваа листа.

Подгответе се за полетување, додека ги одбројуваме 15-те најопасни аеродроми во светот.