Јункер: ЕУ и Велика Британија да бидат како два вљубени ежа

Европската унија и Велика Британија би требало една кон друга да се однесуваат како два вљубени ежа, кои не сакаат меѓусебно да се повредат, изјави претседателот на Европска комисија, Жан-Клод Јункер.

– Мораме да бидеме внимателни како два вљубени ежа, посочи Јункер одговарајќи на прашање на австриските новинари за напредокот во преговорите за Брегзит.

Тој додаде дека „кога два ежа се прегрнуваат мора да бидат внимателни да нема гребнатини“.