Ѓоко Танески по долги години ја пронајде својата биолошка сестра


По децениска потрага, познатиот македонски пејач Ѓоко Танески пред седум години ја пронајде својата сестра Елена Соколова. Со двајцата браќа ја барал од моментот кога дознале дека имаат сестра, пишува Факултети.мк

„Сега се поголемо и побогато семејство. Среќни се. Редовно се дружат, блиски се. И Ѓоко и Елена велат дека може да ги разберат многутемина што преку социјалните мрежи си ги бараат биолошките родители, роднини, оставените деца…Тоа е потреба, порив, велат. Не се опишува лесно со зборови и целосно може да го разбере само оној што го почувствувал“, пишува порталот.

Целосната приказна прочитајте ја тука.