Штрајк на вработените во јавниот сектор во Грција

Членовите на Синдикатот на вработените во јавниот сектор во Грција (АДЕДИ) утрово започна 24-часовен штрајк со барање за итно повлекување на законот за системот за вработување во образовниот сектор.

Како што јави дописничката на МИА од Атина, по демонстрациите и штрајковите на вработените во образовниот сектор на 11 и 14 јануари, синдикатот денеска го парализира државниот сектор и ги повикува Грците да излезат на протест пред грчкиот Парламент.