Четворица полицајци убиени во бунтовнички напад во источен Авганистан

Најмалку четворица авганстански полицајци биле убиени, а петмина ранети во бунтовнички напад во областа Газни, на истокот на земјата.

Се претпоставува дека нападот бил дело на талибанските исламисти, кои имаат бази во тој дел од земјата