Хамилтон: Ќе ја завршам мојата кариера кога повеќе нема да напредувам

Пилотот на Мерцедес, Луис Хамилтон кажа кога ќе биде подготвен да ја заврши кариерата.
„Најдоброто нешто во врска со трките е тоа што секогаш можеш да се подобриш. Ако сфатам дека повеќе не напредувам како тркач, ќе ја завршам мојата кариера. Но, ако веќе сте на врвот, има многу малку простор за подобрување. 2018 година беше врвот на мојата кариера. Во новата сезона треба да останам на исто ниво и да најдам некои детали во кои сè уште можам да напредувам“, изјави Хамилтон за „Газета“.
„Сакам да живеам целосен живот, а екстремен спорт за мене е начин да го задржам мојот ум во добра форма. Покрај тоа, секогаш можете да научите нешто ново и, можеби, дури и да го пренесете ова знаење во вашата дисциплина. Ќе можам ли да го надминам Михаел Шумахер? Ако продолжам да работам на исто ниво уште пет години, најверојатно, да, но ова не е моја цел, јас не размислувам за тоа“, вели Британецот.