Хакери украдоа два милиони евра од Лацио


Управата на италијанскиот клуб Лацио наседна на хакерска измама и остана без два милиони евра што требало да ги уплатат на холандски Феенорд за трансферoт на Стефан де Фрај.

Италијанскиот клуб преку електронска пошта добил порака со банкарските податоци на Феенорд, а износот требало да се уплати како дел од обештетувањето за Де Фрај. Маилот го содржел логото на холандскиот клуб, а ги поседувал и останатите податоци за делува релевантно.

Меѓутоа Феенорд не ги добил парите, а тие се претпоставува дека завршиле кај група на хакери кои ја смениле банкарската сметка.

Овој трансфер е реализиран уште во 2014 година, а Лацио според договорот уште отплаќа рати.