Французите уапсија руски милијардер

Француската полиција го уапси рускиот пратеник и бизнисмен Сулејман Керимов на аеродромот во Ница во врска за затајување данок, објави Обвинителството на Франција.

„Керимов е приведен поради испитување во врска со перење пари и затајување данок – рекоа од Обвинителството.

На листата на ФОРБС, Керимов е 21. најбогат руски бизнисмен. Неговото богатство се проценува на 6,3 милијарди долари.
.