(Фото) Рај на Карибите: Ричард Бренсон повторно го отвара за јавност островот „Некер“

Англија– По уништувањето на приватниот остров „Некер“ од ураганот Ирма, милионерот Ричард Бренсон (68) повторно го обнови и го реотвара за богатите гости. Луксузниот имот како дел од Британските евствени острови, основачот на Вирџин рекордс“ го изгради во 1978 година и во првите години беше семеен имот. Во 2011 беше разрушен од гром, а потоа и од ураганот Ирма.

Славните личности често се гости на Бренсон, а секоја луксузна соба има поглед на Атлантскиот океан. Бренсон тежи 5 милијарди долари.