(Видео) Феномен на Нијагара: Како изгледа цунами од мраз?

Силните ветрови и огромната количина ветар креираа неверојатен феномен на реката Нијагара, на југот на Онтарио.
Снимката од необичниот феномен ја објави полицијата, а резултатот е вистинско цунами од мраз.
Феноменот на цунами од мраз настанува кога ветровите ги туркаат парчињата мраз преку коритото од реката и така прават големи купови мраз собран на асфалтот.
Патиштата околу реката се затворени за да не бидат возачите доведени во опасност.