Тони Блер за советување добива 12 милиони долари

Поранешниот британски премиер Тони Блер ја советува владата на Саудиска Арабија за договор вреден 11,8 милиони долари, објави „Сандеј телеграф“.

Претходно оваа година беше постигнат договор меѓу Саудиска Арабија и неговиот „Институт за глобални промени”, со цел поддршка на програмата за модернизација, предложена од принцот Мохамед бин Салман.

Тоа е прв голем договор на Институтот на Блер, кој беше основан во 2016 година, а договорот е означен како „непрофитен”.

Институтот добил 10 милиони долари во јануари за работата која ја извршува персоналот од Институтот на Блискиот Исток.