Таткото на Мајкл Џексон тешко болен од ретка форма на рак на панкреасот

САД- Во последната фаза на ракот на панкреасот во болница се наоѓа 89-годишниот Џо Џексон, таткото на големите Мајкл Џексон и Џенет Џексон.

Ова беше објавено од страна на TMZ, цитирајќи извори од семејството Џексон. Според соопштението, Џексон веќе некое време се бори против болеста, но според лекарите, неговиот рак е непобедлив.

Во соопштението не е наведено колку му останува од животот по предавничкото заболување на таткото, кој е музички менаџер. Според британскиот весник “Дејли мејл”, ракот на панкреасот на Џо Џексон е во четврта фаза. Тој забранил на семејството да го посетува.

Тој беше продуцент на бендот Џексон Пет, создаден од неговите синови Џеки, Тито и Јерман, а исто така и постави своја сопствена компанија за издавање на плочи. Тој исто така беше продуцент на неговиот син Мајкл Џексон откако Мајкл ја напушти групата „Џексон Пет“ и  започна својата соло кариера.