Судска медицина од Солун: Калина и Александар починале во рок од еден час


На врвот Кајмакчалан, смртта настапила прво кај планинарката Калина Велеска, а еден час подоцна починал Александар Миновски. Времето на смртта е од извештајот за обдукција направен во солунскиот институт за судска медицина, а за Телма ги потврди форензичарот Леонидас Мармалакис.

Обдукцијата утврдиле дека причина за смртта е смрзнување, потврди форензичарот од судска медицина во Солун.

Целиот прилог погледнете го ТУКА.