Специјалниот претставник на Кина пристигна во Северна Кореја


Северна Кореја соопшти дека специјалниот кинески претставник Сонг Тао пристигнал во Пјонгјанг, по што се состанал со високиот претставник на Северна Кореја, Чое Рјонг Хеј. Сонг го информирал Чое за сите детали од 19-тиот Национален конгрес, наведувајќи ја позицијата на Кина дека, во согласност со традицијата, постојано развива пријателски односи со другите земји. Специјалниот пртставник на Пекинг е шеф на одделот на надворешни работи на Комунистичката партија на Кин