Специјална награда за „Златна петорка“ во Санкт Петербург


Новинарите и критичарите на дневниот весник „Российская газета“ (Rossiyskaya Gazeta) го наградија режисерот Горан Тренчовски со Специјална награда за филмот „Златна петорка“ на XVI Интернационален фестивал на дебитантски филмови „Начало“ („Beginning“) во Санкт Петербург.

Наградата, како што информира продукцијата „Револушн“, е „за доследно трагање по историската вистина“.