Словечкиот министер за култура поднесе оставка по убиството на новинарот Куциак


Словачкиот министер за култура, Марек Мадарич поднесе денеска оставка по убиството на новинарот Јан Куциак.

Мадарич кој е член на партијата Смер-социјална демократија, на премиерот Роберт Фицо изјавид ека тоа е негова лична одлука.

– Како министер за култура не можам да се помирам дека новинар е убиен во мојот мандат, изјави Мадарич на прес конференција.

Новинарот Јан Куциак и неговата пријателка Мартина Кушнирова беа откриени застрелани во нивниот дом во неделата.