Следниот вторник неработен за граѓаните од православна вероисповед

Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица, 28 август (вторник), е неработен ден за граѓаните од православна верисповед во Република Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.
Од Министерството им го честитаат празникот на граѓаните од православна верисповед во Република Македонија.