Скопје повторно најзагаден град во светот

Скопје утрово повторно се најде на врвот на листата на најзагадени градови во светот.

Скопје според светското рангирање утрово се најде на врвот од листата со 266 ПМ 10 честички на метар кубен, а веднаш зад нас е Пакистан и Индија, додека сме во друштво и на Кина, Бангладеш, Казакстан, Косово и Непал.