„Сингапур ерлајнс“ е најдобра авиокомпанија на светот

САД–  20 милиони патници од 335 авиокомпании во светот го избраа „Сингапур ерлајнс“ за најдобра авиокомпанија во светот.  Анкетата е резултат на едногодишно истражување во периодот од август лани до мај година.

 

Резултатите ги објави  „Скитракс“ кој го доделува Оскарот во авио индустријата. На второто место е Катар ервејс, а меѓу десетте најдобри е само една европска компанија-„Луфтханза“.