„Силви бенд“ со „Песни од Коштана“ вечерва на Културно лето во Ѓорче Петров

Во рамки на културното лето „Звуците на културата“ во општина Ѓорче Петров, познатото музичко дуо Силви Бенд утре вечер ќе настапи со својот перформанс, мјузиклот „Песни од Коштана“.

Мјузиклот е вистинско уметничко доживување за сите вљубеници на убавата музика, изобилува со богати кореографии, многу фолклор, прекрасни песни и игри, најубавите реплики на Митке и Коштана и голем оркестар. Овој перформанс го изведуваат околу 20-на луѓе на сцената, облечени во прекрасни народни и традиционални носии.

Силви Коштана1

„Песни од Коштана“ се состои од изведба на сите 16 песни од истоимениот албум на Силви Бенд. Ликот на Коштана го толкува Силвана Мучиќ Плевнеш, а Митке го глуми доајенот на македонската драма Илија Струмениковски.

Публиката ќе има можност да ужива во мјузиклот утре од 20 часот во паркот во општина Ѓорче Петров.