Свлечиште кај Македонски Брод, сообраќајот во прекин

Поради свлечиште на патниот правец Македонски Брод – село Самоков, кај автобуската постојка за село Девич, сообраќајот е во прекин, информираат од Авто-мото сојузот на Македонија.
Сообраќајот на државните патишта, посочуваат од АМСМ, се одвива по суви коловози