Светот го добива првиот билионер!


Сатоши Накамото е имет на оној кој го создаде биткоинот и на пат е да стане првиот билионер.

Како што пишува „Форбс“, тој се наоѓа на листата на најбогатите милијардери пред Бил гејтс и Џеф Безос. Кога биткоинот почна да расте, проценката беше дека тој „тежи“ околу 17 милијарди долари. Судејќи по новите вредности на криптовалутата и предвидувањата до каде може да стигне, тој ќе стане првиот билионер на светот.

Се верува дека тој поседува милион биткоини и дека не продал ниту еден досега.

Сатоши Накамото е псевдоним на креаторот на биткоинот и така с епретстави уште пред девет години која ја започна оваа криптовалута. Никој не знае кој е всушност тој и дали се работи само за еден човек или за група на луѓе. Но, доколку е еден човек тој е билионер.