САД го затвораат конзулатот во Ирак

САД одлучија да го затворат конзулатот во ирачкиот град Басра поради безбедносни причини, соопштија американски високи претставници кои барале да останат анонимни.

Одлуката следува по ракетниот напад и насилните протести во Басра.