Принова во британското кралско семејство: Зара Тиндал роди ќерка

Англија– Внуката на кралицата Елизабета Втора, Зара Тиндал, мажена за рагби ѕвездата Мајк Тиндал роди ќерка. Ова е второ дете на двојката која ја има и четворогодишната ќерка Миа.

Бакимгенската палата со радост ја соопшти веста во јавноста.

Зара е ќерка на принцезата Маргарет и на Марк Филипс  кои се разведоа во 1992 година. Таа е 17 во редот за наследство на кралскиот трон. Студирала физиотерапија ама е одлична јавачка на коњи како татко и.