Претседателот на Казахстан поднесе оставка

Претседателот на Казахстан, Нурсултан Назарбајев денеска поднесе оставка од функцијата.

– Одлучив да поднесам оставка, изјави Назарбајев во обраќањето до нацијата.

Тој претседателската функција ја извршува од 1990 година.