Премиерот потврди дека неговиот прв братучед ја купил оранжеријата на „Мам“

Точно е дека мојот прв братучед Трајче Заев ја купи оранжеријата на фирмата „Мам“, потврди денеска пред пратениците премиерот Зоран Заев.

Одговорајќи на прашање од  пратеничката Благица Ласовска, Заев рече дека е етички и со закон дозволено да се произведува лек од канабис.

– Апелирам секој што има ресурси да вложи во оваа дејност зашто е профитабилна, додаде Заев.