(ФОТО) Почнаа преговорите во Виена

Преговорите за името во присуство на медијаторот Метју Нимиц почнаа во Виена, а кога ќе завршат не се знае, како и тоа дали ќе има изјава за медиумите. Грчките медиуми оваа преговарачка рунда ја оценија како решавачка за тоа дали ќе се реши спорот до јунскиот самит на ЕУ и јулскиот на алијансата.