Пожар кај Скопска Црна Гора

Гори ниска мешана шума и бор на местото Црн камен, на потегот Липково, Скопска Црна Гора и селото Матејче.
Како што информира за МИА, Противпожарната бригада на Град Скопје добиле дојава за пожарот денеска околу 10 часот, по што веднаш испратиле екипи на терен.
Полициските службеници се излезени на терен, потврдија од МВР.