Оскаровската академија покани рекордни 928 нови членови

САД– Академијата за филмска уметност и науки продолжува да ги исполнува своите ветувања дека ќе стане поразновидна, поканувајќи рекордни 928 нови членови кои ќе претставуваат 59 земји за да ѝ се приклучат, вклучувајќи ги актерите Тифани Хадиш, Џада Пинкет-Смит, раперот Кедрик ламар, Тимоти Шаламет, Џина Родригез, Кира Седвик…

49 отсто од поканетите се жени, а 38 отсто не се од белата раса.

Новите членови ќе го прослават членството наесен.