Нови мемоари „Солзи во боја“: Брижит Бардо ќе проговори за активизмот


Франција- На 25 јануари ќе се појават мемоарите на Брижит Бардо, соопшти актерката и заштитник на животните за АФП.

“Книгата ќе го сумира мојот активизам. Таа ќе се вика “Солзи во боја”. Ова е мојата последна книга – немам намера да објавувам други “, рече 83-годишната легенда на францускиот и светскиот филм.

Таа нагласи дека во нејзините мемоари дала “поглед на светот и општеството, како тие управувале со властите и како третираат животни” во нејзината земја.

Нејзините мемоари ќе бидат објавени од страна на најголемата француска издавачка куќа Plon.

Претходната книга на Бардо “Вик во тишина” ја објави Рошер во 2003 година. Тогаш таа предизвика голема контроверзност во земјата, како што напишала актерката, меѓу другото, дека “ја мрази целата човечка раса” и ги презира “муслиманските окупатори”.

Таа потоа ги критикуваше левичарските политички сили во Франција, нејзиниот однос кон младите, невработените, илегалните имигранти беше негативен.