Некои докази за „Империја“, „Триста“ и „Шпион“ поплавени во објектот на СЈО

Дел од доказите за предметите „Империја“, „Триста“ и „Шпион“ биле поплавени, кога поради пукање цевка од парното, во објектот каде е сместено Специјалното јавно обвинителство, протекла вода.
Од СЈО за емисијата „360“ потврдија дека минатата недела се случила поплава во нивниот објект и биле зафатени дел од документите собирани како докази за три предмети.
-Точно е дека поради дотраеност на севкупната инсталација за парно греење во објектот во кој е сместено СЈО, протече една од цевките, при што беше зафатена дел од документацијата за предметите „Империја“, „Триста“ и „Шпион“. Треба да се има предвид дека во ова Обвинителство документите се скенираат, но доколку се утврди дека има документи кои не се ставени во електронска форма, ќе се бара нивно обновување, одговорија од СЈО.