Невработените во Исланд ќе добијат по 530 евра за Божиќ


Исландското Министерство за социјална работа соопшти дека невработените лица регистрирани во Заводот за вработување ќе добијат „Божикен бонус“ во декември во износ од 530 евра

Луѓето со повеќе деца ќе добијат 4 отсто повисок бонус од другите невработени лица.

Од исландското министерство наведуваат дека право на „Божикен бонус“ имаат измеѓу 3.000 и 4.200 Исланѓани.

Невработените во Исланд ќе добијат „Божикен бонус” како и сите други граѓани.