На Мугабе му порачаа дека треба „да се одмори“


Хараре – Поранешниот министер за финансии на Зимбабве и актуелен активист Тендаи Бити денес изјави дека Роберт Мугабе е “старец на кој треба да му се дозволи да се одмори”.

Тој го изјави ова за африканската телевизија ЕНКА, додека Мугабе (93) беше во притвор, соопшти АП.