Над 1 милион гледачи го гледале во живо Мундијалот во Русија

Вкупниот број на гледачи кои досега ги следеле фудбалските натпревари во живо во Русија помина еден милион, соопштија од ФИФА.

Седумцифрениот број фанови на стадионите беше постигнат за време на средбата меѓу Данска и Австралија, која заврши на 1:1 на стадионот во Самара.

ФИФА, исто така, објави дека до овој момент, просечната посетеност на натпреварите е 97 отсто.