Момче качено на дрво на „Партизанска“ спасено од пожарникари

Противпожарната бригада на Град Скопје ноќеска по еден часот интервенирала при спасување на 18-годишно момче кое се качило на дрво на улицата „Партизански одреди“ бр.85, јавува МИА.
Момчето се качило на дрвото со помош на другарите кои потоа го оставиле и заминале. Момчето било качено на 3,5 метри на дрвото, а спасувањето траело од 01:30 до 02:10 часот.
Во спасувањето учествувале тројца пожарникари.
Од полициската станица во Карпош не сакаа да дадат повеќе детали на случајот.