Мисиците на Србија и Хрватска пред 90 години

Последниве денови на социјалните мрежи кружи фотографија од мисиците на Србија и Хрватска, која, наводно, била направена пред повеќе од 90 години.

Српски „Блиц“ пишува дека е направена во текот на дваесеттите години на минатиот век, а во Белград беше изложена пред околу една година, како дел од патувачката изложба „Градови во движење – постотоманско наследство”.

Според коментарите на социјалните мрежи, се чини дека најмногу реакции има за лентата на хрватската мисиица која е на кирилица.

View this post on Instagram

Pre samo 90 godina!

A post shared by Ljiljana Blagojevic (@ljiljana_blagojevic) on