Лазаров, Михајловски, Арсовски и Ставридис наградени со „11 Октомври“

Ристо Лазаров, Драги Михајловски и Петар Арсовски се годинашни добитници на наградата „11 Октомври“, објави Службен весник.

За животно дело во областа на културата и уметноста наградени се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар и Петар Арсовски, актер.

За животно дело од областа на здравството, наградата ја доби проф. д-р Александар Ставридис, хирург уролог.