Кржаловски: Предлогот Република Илинденска Македонија e креативно решение

Предлогот Република Илинденска Македонија бил изненадување за целата јавност и немало активен отпор се додека Заев не го соопшти, изјави Александар Кржаловски од Македонскиот центар за меѓународна соработка, во емисијата Топ тема на Телма. Според него ова  е креативно решение.

– Дали е добро или не ќе видиме. Ефектот сега е повеќе заради одбивањето на Грција на предлогот. Треба да согледаме дали Грција навистина сака решение или нашите обиди се бесполезни, додаде Кржаловски.