Косовското СЈО подига 60 обвиненија против членови на ОВК

Повеќе од 60 поранешни лидери и припадници на таканаречената Ослободителна војска на Косово, се опфатени со обвиненија од Специјалното обвинителство за извршени дела кон крајот на 2000 година.

Меѓу првите обвинети ќе бидат Азем Сила, Даут Харадинај, Шукри Буја, Сокол Добруна, пишува приштинскиот портал „Инсајдери“.

Се очекува првото обвинение да биде објавено набрзо по 17 февруари следната година, односно по десет годишнината од прогласувањето на независноста на Косово.