Конференција за рак на дојката „Продолжи ја борбата, задржи ја вербата”

Национална конференција за рак на дојката „Продолжи ја борбата, задржи ја вербата” ќе се одржи денеска во организација на Здружението „Борка- за секој нов ден“.

Конференцијата е посветена на лекувањето и третманот на ракот на дојката во Македонија.

На конференцијата ќе учествуваат доктори од повеќе клиники и членови на здруженија кои ќе одржат предавања.