Колинда Грабар Китаровиќ стана доктор на политички науки


Хрватска– Претседателката на Хрватска, Колинда Грабар Китаровиќ стана доктор на политички науки.  Докторатот го одбранила на Факултетот за политички науки во Загреб.

Колинда пред одбраната на докторатот се фотографирала со студентите. Таа докторските студии ги запишала во 2015 година.

При влегувањето на факултетот, Колинда кусо на новинарите им рекла дека се чувствува подготвена. Колинда два часа ја бранела темата и ја одбранила.