Искршени столчиња на стадионот во Валандово

На Градскиот стадион во Валандово синоќа биле искршени повеќе од столчињата на трибините, информираше денес градоначалникот Перо Костадинов.

Вандалите искршиле повеќе од педесет столчиња со што е направена значителна материјална штета.

Столчињата се монтирани на трибините пред неколку години, а претходно се користеле на отворената сцена во Домот на културата.

Случајот е пријавен во полицијата.