Инцидент во американска воена база во Велика Британија

Британската полиција денеска упаси маж, кој со автомобил се обиде да влезе во американската воена воздухопловна база во Сафок, источна Англија.

Американската база Милденхол е затворена поради безбедносниот инцидент.

Британското Министерство за одбрана соопштија дека во инцидентот е уапсено едно лице.