Именувата првата жена амбасадор на Саудиска Арабија

Со кралски указ, објавен денеска, Саудиска Арабија го замени својот амбасадор во Вашингтон и на негово место ја именуваше принцезата Рима бинт Бандар. Таа ќе го замени досегашниот амбасадор, принцот Калед бин Салман, брат на моќниот престолонаследник, принцот Мохамед бин Салман. Досегашниот амбасадор е именуван за заменик министер за одбрана.

Принцезата Рима бинт Бандар е првата жена амбасадор на Саудиска Арабија.