Изложба на керамички изработки во Кичево

Изложба од младинската керамичка работилница же бид еотворена на 25 септември во Центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево. Керамичките производи се во изработка и дизајнирани од членовите на ликовниот клуб „Кочо Рацин“ и учениците од државното училиште за ликовна уметност и дизајн „Лазар Личеноски“ – Скопје.

Настанот кој е поддржан од министерството за култура, започнува во 19 часот, а влезот е слободен.