Извештајот на СЈО во среда пред пратениците

Во среда специјалната јавна обвинителка Катица Јанева ќе го презентира Годишниот извештај на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите за период од шест месеци (за периодот од 15.9.2017 до 15.3.2018) пред членовите на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците.

Денешната седница на Комисијата беше прекината, а продолжението закажано за среда.

Ова е втор извештај на СЈО што ќе го разгледуваат пратениците.

Освен извештајот на СЈО во среда ќе бидат разгледани и годишните извештаи на Народниот правобранител, на Дирекцијата за заштита на лични податоци, како и на Агенцијата за администрација.