Зголемена работата на македонските градежници во Холандија


Во периодот јануари – септември годинава вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 2.303.553.000 денари, што е за 16,6 проценти помалку во споредба со истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во првите девет месеци од годинава, градежната оператива од Македонија во странство извршила градежни работи во вкупна вредност од 1. 237. 687.000 денари, што е за 38,8 проценти помалку во споредба со истиот период од претходната година. Во тој период е забележан зголемен обем на извршените градежни работи во Холандија