Заев: Не разговараме веќе за Илинденска Македонија


Бидејќи грчката опозиција го одби предлогот „Република Илинденска Македонија“, не разговараме веќе за тој предлог, одговори премиерот Зоран Заев на пратеничко прашање на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието.

 -Блиску сме до можно решение во спорот за името со Грција. Треба да бидеме внимателни да не се наштети на процесот- рече Заев.