Заврши 56 владина седница: Милијарда денари за субвенционирање на нови вработувања

Владата издвои над милијарда денари за субвенционирање на нови вработувања, средства за започнување на сопствен бизнис, обука и други мерки за зголемувања на вработеноста, со акцент на младите во оваа држава.

Измени на законот за стечајни работници со што се решава овој долг историски проблем.

Од кадровските решенија, именување нов директор во управата за водење на матични книги Бујар Дарлишта, со што се откочуваат постапките за водење на оваа институција.