Жалбата на Словенија отфрлена и од второстепената комисија на ЕХФ


Комисијата на ЕХФ ЕВРО 2018 денеска ја отфрли жалбата на Словенечката ракометна федерација против претходната одлука на првиот орган, Дисциплинската комисија.

Второстепеното тело за донесување одлуки ја потврди одлуката на Комисијата и резултатот 25:25 на натпреварот помеѓу Словенија и Германија во групата Ц од прелиминарната фаза.

Беше потврдено дека одлуката на судиите била заснована на правила и дека судиите може да користат видео технологија.

Според тоа одлуката на судиите е конечна и жалбата на Словениците е одбиена.